Otroška prehrana Holle

Holle otroška demeter prehrana

Podjetje Holle je proizvajalec biološke hrane za dojenčke od leta 1933. Že od začetka so se brezkompromisno odpovedali kemični predelavi in konzervansom. Sedež podjetja je ob švicarsko-nemški meji. Holle otroška hrana se preko 35 let prodaja v Švici, kot tudi v specializiranih trgovinah po Evropi, kot so trgovine z zdravo prehrano in lekarne.

Proizvodnja mlečnih izdelkov za dojenčke in žitnih kašic je v Nemčiji, sadne iz zelenjavne kašice v kozarcih pa so proizvedene v Švici. Naša proizvodnja ustreza najnovejšim tehnološkim zahtevam in ima ISO cetrifikat. Žitarice, uporabljene v proizvodih Holle, rastejo v glavnem na nemških bio-kmetijah in so iz kontrolirane biološko-dinamičnega (demeter) kmetijstva, ki rodovitno zemljo obdelujejo z rastlinskimi preparati-gnojili. Dokupi se samo riž iz Italije in proso iz Madžarske.

Za dobro vašega otroka se uporablja samo skrbno izbrana demeter žita od bio-kmetov, s katerimi smo z leti vzpostavili zaupanja vredno sodelovanje.
Neposneto mleko, potrebno za izdelavo mlečne hrane za dojenčke, prihaja iz bio-kmetij v Algoju (hriboviti predel Švice) in iz Avstrije. Za hrano v kozarčkih se uporablja izključno bio-zelenjavo, sadje in meso iz demeter pridelave ali iz kontroliranega biološkega kmetijstva. Tako proizvedena in naravno pridelana živila delujejo hranljivo in krepilno, kar je najboljše za dojenčke in mlajše otroke.

Podjetje Holle ima za svoje artikle bio (kontrolirana biološka pridelava) certifikat, za večino izdelkov pa celo demeter (biološko-dinamična pridelava) certifikat, največ kar lahko ponudi zdrava prehrana.

Unikatna Demeter kvaliteta

Če je le mogoče, je naša otroška hrana proizvedena iz demeter surovin.
Demeter je ime grške boginje plodnosti in zaščitna blagovna znamka za proizvode, pridobljene na osnovi biološko-dinamične pridelave.
Samo produkti, ki izpolnjujejo zelo stroge in zelo obsežne kriterije kvalitete biološko-dinamične pridelave, dobijo dovoljenje za uporabo znamke Demeter. Ob kriterijih biološke pridelave pa Demeter kmetovalec še dodatno upošteva lastnosti posameznih vrst živali in rastlin. Več o kriterijih in zahtevah si lahko preberete na www.demeter.si

 

HOLLE zahteve glede kvalitete

Za otroško hrano uporabljene sestavine, izvirajo iz biološko-dinamične ali biološke pridelave. To pomeni:
• naravno kolobarjenje brez izkoriščanja živali, tal in okolja,
• kvaliteta namesto kvantiteta,
• raznolikost namesto monokultura,
• vrstam primerna živinoreja,
• opustitev živalskih hormonov in rastnih regulatorjev,
• naravni kompost namesto umetno gnojilo,
• opustitev vseh kemičnih rastlinskih zaščitnih sredstev in zaščitnih
sredstev proti insektom,
• brez kemičnih dodatkov pri predelavi, kot so npr. konzervansi.

Za vsako dojenčkovo hrano velja:
• zagotovljeno brez gensko-tehnološko proizvedenih sestavin
• brez dodatka kristalnega sladkorja,
• brez dodatka kuhinjske soli,
• brez dodanih dišav, barvil, ter konzervansov.

Share

You Might Also Like