Na zalogi

Bio kaša ovsenih kosmičev

Bio kaša ovsenih kosmičev (demeter) 250g

Referenca: 7640104952114

vsebuje gluten / brezmlečna / polnozrnata žita / lahko prebavljiva / brez dodanega

sladkorja* / enostavna priprava | Lahko vsebuj sledi pšenice. Možna

uporaba na več načinov: mlečna kaša, brezmlečna kaša, sadno žitna kaša.

3,35

Šifra: 7640104951292 Kategorija: Oznaki: , ,

Teža: 250g

Sestavine: demeter ovsena polnovredna moka*, vitamin B1 (po zakonu). Izvor: Evropa / **iz biološko-dinamične pridelave (Demeter).

Priprava z nadomestnim mlekom: pripravite 170 ml mlečne hrane po navodilih na embalaži glede na starost vašega dojenčka. Pripravljen mleko dajte v krožnik in dodajte 18g Bio kaše ovsenih kosmičev (ca. 3-4 jedilne žlice).Pustite, da se napije in ohladite na 37°C. Jed je gotova.

Priprava pol mlečne kaše: 100 ml neposnetega mleka in 100 ml vode prevrite, pustite ohladiti na ca. 50°C. Vlijte v krožnik in umešajte 5 jedilnih žlic Bio kaše ovsenih kosmičev (ca. 25g). Ohladite na jedilno temperaturo (ca. 37°C). Jed je gotova.

Priprava z materinim mlekom: 25g Bio kaše ovsenih kosmičev (ca. 5 jedilnih žlic) umešajte v 130 ml toplega materininega mleka. Jed je gotova. Pozor: Da ohranite dragocene hranljive snovi v materininem mleku, ga ne segrevajte čez 40°C.

Brezmlečna kaša: 200 ml vode prekuhajte in ohladite na ca. 50°C. 5 jedilnih žlic Bio kaše ovsenih kosmičev (ca. 25 g) in 1 čajno žličko Bio olja za dojenčke Holle umešajte dokler ne dobite želene gostote kaše. Jed je gotova.

Prehrambeni nasveti: Pri uporabi svežega mleka priporočamo, da ga obogatite z vitaminom

C za lažjo absorbcijo železa, tako da dodate eno čajno žličko sadnega soka. Pri receptih po 6.

mesecu je dodatek 1-2 čajnih žličk Holle bio otroškega olja pomembna obogatitev z

esencialnimi maščobnimi kislinami. Več pomembnih informacij o Holle otroški hrani najdete

na spletni strani www.holle.si in v knjižici Svetovalec dojenčkove prehrane

Pomembni nasveti: Prosimo, upoštevajte navodila za pripravo. Pravilno razmerje doziranja, poskrbi za vse hranilne snovi, ki jih vaš dojenček potrebuje. Hrano zmeraj pripravite svežo. Ostanek ne uporabljajte ponovno. Za zaščito zob pred kariesom, ne pustite dojenčku, da predolgo sesa dudo stekleničke.V Holle Bio kaši ovsenih kosmičev so polnozrnata žita predelana v lahko prebavljivi in za dojenčke primerni obliki. Škrob iz žita je s pomočjo toplote in vlage skrbno odprt in zato za dojenčka lahko prebavljiv. Zaradi uporabe polnozrnatih žit ostanejo hranilne snovi in učinkovine kalčka v glavnem ohranjene.

Kontrola: DE-ÖKO-001. Kmetijstvo EU. Proizvedeno v Nemčiji

Proizvajalec: Holle baby food GmbH, Baselstr.11, CH-4125 Riehen

Teža 0.25 kg