Na zalogi

HRAŠKA grahova fina mešanica brez glutena 1kg

Za zgostitev juh in omak. Juhe se tradicionalno gostijo z belo moko, pri zdravem kuhanju pa se za zgoščevanje uporabljajo različni kosmiči, kuhana cela žita, smetana, ipd. Prednost Hraška fine grahove mešanice je ravno v glavni sestavini – grahu. Ima torej drugačno sestavo kot žita in telo oskrbuje z minerali. Nadomešča belo moko v omakah, z grahovo mešanico lahko naredimo bešamel za pripravo lazanje. Obvezna je termična obdelava, vsaj 15-20 minut.

8,45

Sestava: grah (70%), mešanica žit (koruza, riž, proso), sol (40% kalija), mešanica začimb. Ne vsebuje glutena, jajc, laktoze, holesterola, konzervansov, barvil ali gensko spremenjenih surovin. Ne vsebuje nobenih alergenov. Primeren je za vegane in vegetarijance.

Navodila za pripravo: [1] grahovo fino mešanico uporabljajte enako kot, da bi delali z belo moko. Raztopite jo v vodo in vlijte v vrelo juho, zmanjšajte ogenj in kuhajte vsaj še 20 minut. [2] Grahovo mešanico lahko premešamo z oljem in zalijemo s tekočino in počasi kuhamo še vsaj 20 minut (uporabimo kot bešamel za lazanjo ali za osnovo zelenjavne juhe). Ko je jed dobro kuhana nima vonja in okusa po grahu. V nasprotnem primeru jo kuhamo še dodatnih 5 minut.

Uporabno: odtisnjeno na embalaži

Pogoji shranjevanja: na suhem mestu.

Poreklo in proizvajalec: CERIA S.R.O., Češka

Distributer: Biomi d.o.o.

Teža 1.000 kg