Na zalogi

Ščepec rešitve, 4. izdaja – zamolčane zdravilne moči začimb

Knjiga, ki so jo mnogi poimenovali tudi “začimbna biblija”, je do sedaj prodana v več kot 50.000 izvodih!

49,90

Šifra: 9789619345252 Kategorija:

Ščepec rešitve temeljito obdela 30 najbolj pogosto uporabljenih začimbnic, od katerih jih imate vsaj nekaj zagotovo že doma, ne da bi se zavedali, kako učinkovito vam lahko pomagajo pri različnih težavah.

V knjigi boste spoznali, kako učinkujejo na celoten potek naše presnove (izboljšajo delovanje želodca, krepijo jetra in žolčnik, lajšajo delovanje trebušne slinavke, odpravljajo napenjanje, drisko ali zaprtje) in tudi, kako velike so njihove moči proti različnim bakterijam, kako delujejo na rakave celice in zakaj so mnoge med njimi slovele kot afrodiziaki. Ščepec ustrezne začimbe vam lahko prinese tudi več antioksidantov kot pol kilograma sadja ali zelenjave.

Zakaj bi bila torej vaša začimbna polica namenjena le dodajanju okusa v vašo hrano, ko pa je lahko hkrati tudi vaša domača lekarna? Dobrodošli v svet drobnih ščepcev velikih moči!

Še sanja sem nam ne, koliko težav lahko omilimo ali celo ozdravimo s ščepcem začimb, ki jih morda že imamo na vrtu, okenski polici ali v kuhinji.

Ali ste vedeli, da že minimalna količina muškatnega oreščka preprečuje nastajanje kariesa, da čaj iz bazilike redči kri vsaj tako učinkovito kot zdravila, da imamo na razpolago vsaj deset začimb, ki uspešno zavirajo razmnoževanje nevarnih bakterij, kot sta E. coli in salmonela, nekatere pa so celo kos bakterijam Helicobacter pylori in bakterijam, odpornim na antibiotike. Z njimi lahko veliko bolj varno kot s sinteznimi zdravili uravnamo tudi sladkor in holesterol.

Moč začimb ni le kozmetične narave. Nešteto resnih znanstvenih raziskav, ki jih predstavljamo v tej knjigi, potrjuje, da so v velikem številu primerov začimbe enakovredne, neredko pa tudi močnejše od sinteznih zdravil, ki so jih testirali vzporedno.

Ali ste vedeli, da vsebujeta dva grama cimeta več antioksidantov kot pol kilograma dušenega brokolija? Da 15 gramov peteršilja vsebuje toliko antioksidantov kot dve jabolki? Če torej nimamo veliko prostora, je bolje na vrtu ali balkonu pridelati kakšen gram začimb kot nekaj kilogramov krompirja ali solate.

Z začimbami lahko zmanjšamo tudi potrebo po različnih kemikalijah v hiši. Nekatere uspešno odganjajo muhe in komarje, druge opravijo z molji, tretje preprečujejo nastanek plesni ali jih lahko celo preženejo s stene.

In zakaj o vsem tem vemo tako malo? Zakaj danes uporabljamo manj začimb kot kadar koli prej? Zakaj jih je industrija izgnala iz hrane in jih nadomestila s pogosto škodljivimi kemikalijami?

Čas je, da tudi na tem področju stopimo korak nazaj (ali naprej) – k sebi in k naravi. Prihranili si bomo veliko težav in veliko denarja ter si pridobili nova spoznanja o razsežnostih stvarstva, ki nas obkroža.

Knjigo lahko prelistate tukaj.

Knjiga ima 400 barvnih strani; vezava: trda vezava, šivano, plastificirano, dimenzija: 200 x 260 mm.

Teža 0.3 kg