Na zalogi

Bio sadno-žitna kaša

Bio sadno-žitna kaša (demeter) 250g

Referenca: 7640104952077

vsebuje gluten / brezmlečna / polnozrnata žita / lahko prebavljiva / brez dodanega

sladkorja* / enostavna priprava

Primerno za začetek dohranjevanja po 6. mesecu. Možna uporaba na več načinov: mlečna

kaša, brezmlečna kaša, sadno žitna kaša.

3,45

Šifra: 7640104952077 Kategorija: Oznaki: , ,

Teža: 250g

Sestavine: demeter pšenični polnozrnati kosmiči** 82%, demeter ovseni polnovredni kosmiči** 7%, bananin sadni prah* 6%, malinini kosmiči* 3% (malinin pire*, riževa moka*), koščki jabolk* 2%, vitamin B1 (po zakonu). Izvor: Evropa / * iz biološke pridelave /**iz biološko-dinamične pridelave (Demeter).

Priprava z nadomestnim mlekom: pripravite 170 ml mlečne hrane po navodilih na embalaži glede na starost vašega dojenčka. Pripravljen mleko dajte v krožnik in dodajte 18g Bio sadno-žitne kaše (ca. 3-4 jedilne žlice). Pustite, da se napije in ohladite na 37°C. Jed je gotova.

Priprava pol mlečne kaše: 100 ml neposnetega mleka in 100 ml vode prevrite, pustite ohladiti na ca. 50°C. Vlijte v krožnik in umešajte 5 jedilnih žlic Bio sadno-žitne kaše (ca. 25g). Ohladite na jedilno temperaturo (ca. 37°C). Jed je gotova.

Priprava z materinim mlekom: 25g Bio sadno-žitne kaše (ca. 5 jedilnih žlic) umešajte v 130 ml toplega materininega mleka. Jed je gotova. Pozor: Da ohranite dragocene hranljive snovi v materininem mleku, ga ne segrevajte čez 40°C.

Brezmlečna kaša: 200 ml vode prekuhajte in ohladite na ca. 50°C. 5 jedilnih žlic Bio sadno-žitne kaše (ca. 25 g) in 1 čajno žličko Bio olja za dojenčke Holle umešajte dokler ne dobite želene gostote kaše. Jed je gotova.

Pomembni nasveti: Prosimo, upoštevajte navodila za pripravo. Pravilno razmerje doziranja, poskrbi za vse hranilne snovi, ki jih vaš dojenček potrebuje. Hrano zmeraj pripravite svežo. Ostanek ne uporabljajte ponovno. Za zaščito zob pred kariesom,ne pustite dojenčku, da predolgo sesa dudo stekleničke.V Holle Bio sadno-žitni kaši so polnozrnata žita predelana v lahko prebavljivi in za dojenčke primerni obliki. Škrob iz žita je s pomočjo toplote in vlage skrbno odprt in zato za dojenčka lahko prebavljiv. Zaradi uporabe polnozrnatih žit ostanejo hranilne snovi in učinkovine kalčka v glavnem ohranjene.

Kontrola: DE-ÖKO-001. Kmetijstvo EU. Proizvedeno v Nemčiji

Proizvajalec: Holle baby food GmbH, Baselstr.11, CH-4125 Riehen

Teža 0.25 kg